top of page

Hoe zou het zijn als jouw hoogsensitiviteit en sterke wil het daglicht weer mogen verdragen, de last stukken minder zwaar is en jouw kracht en vreugde tevoorschijn mogen komen?

Hoe zou het zijn als JIJ weer tevoorschijn komt?

Je wilt dingen anders gaan doen, maar je komt niet tot de gewenste veranderingen. Of je stelt ze uit. “Avondje uit met m’n lief? Weer ‘ns afspreken met een vriendin? Toch ‘ns op m’n leidinggevende afstappen voor een goed gesprek? Nu echt die klus of opleiding maar ‘ns afronden? Aan die loopbaancoaching beginnen omdat ik weet dat ik nu niet op m’n plek zit? Ach, zo urgent is het allemaal ook niet.

En dan komt de valse hoop: “Als ik nou eerst maar die opleiding afgerond heb…. In dat andere team of met wat andere taken wordt het vast leuker. Als de kinderen wat ouder en zelfstandiger zijn… Eerst die verhuizing van m’n moeder maar ‘ns, enz….”

Dit kan anders

Als je kortere of langere tijd aanloopt tegen het gevoel dat je “vast zit”, dat je vastloopt in relaties, op je werk, bij je studie, bij het opvoeden van je kinderen, in relaties met anderen en als je daarbij een verlangen voelt om van binnenuit in beweging te komen, dan ben je van harte welkom in mijn praktijk. 

Als coach bied ik je – in onze snelle 24 uurs samenleving -  een plek waar rust en ruimte is om tot jezelf te komen en jezelf te ont-moeten; even alle aandacht voor JOU, een afspraak met jezelf…

coaching.jpg

Voor wie?

In mijn praktijk begeleid ik vooral mensen die zowel hoogsensitief als hoogbegaafd zijn. Vaak hebben zij al vele zelfhulpboeken gelezen en herkennen zij zichzelf nooit helemaal in alle info en literatuur over hoogsensitiviteit, HSP en burn-out.

Dat is logisch, want mensen die hoogsensitief én strong willed zijn, dragen een bijzondere mix van kwaliteiten in zich, die - althans voor volwassenen - nog niet veel beschreven is in de literatuur. Dit zijn kwaliteiten die je tot grote hoogten kunnen brengen, maar die – als je je er niet van bewust bent – ook een dagelijks spanningsveld kunnen betekenen. In plaats van regie over je leven te ervaren ga je je dan steeds meer speelbal voelen.

Mijn visie op coaching

Ik geloof dat elke mens een potentieel in zich heeft tot groei en creatie en bovendien een zelfhelend vermogen heeft dat vaak onderschat wordt in de reguliere zorg- en hulpverlening.

 

Soms hebben mensen in hun leven te maken met worstelingen die ik vergelijk met  “molshopen”;  onhandige molshopen, waar je af en toe om kunt lachen en overheen kunt stappen. Je struikelt er misschien ‘ns over maar allez, je stapt weer op en ook al duiken er steeds nieuwe molshopen op, je loopt rustig verder en houdt overzicht.

istockphoto-95247812-612x612.jpg

Die molshopen kunnen ook zandbergjes worden, of heuvels, of misschien reusachtige bergen… In het begin kun je nog een andere route nemen, of net iets meer aanzetten voor je stapt of springt, allemaal nog te doen. Maar er komt een moment dat je behoorlijk vermoeid en met pijnlijke benen alleen nog van heuvel naar heuvel loopt, of de ene berg na de andere beklimt zonder trots te zijn op je inspanning, laat staan dat je je doelen bereikt. Op dat moment kan ondersteuning in de vorm van coaching heel helpend zijn.

Werkwijze

In mijn sessies besteed ik zorgvuldig aandacht aan de (werk-) relatie tussen jou als client en mezelf als coach. De basis van elke mogelijke bewustwording en gedragsverandering bij jou heeft voor mij alles te maken met je veilig en op je gemak voelen, zodat je van daaruit naar binnen kunt keren en kunt onderzoeken wat daar IS, wat daar in beweging wil komen zodat jij de roep van je hart kunt gaan volgen.

Omdat ik zelf zowel het immense verlangen als ook de koudwatervrees ken om werkelijk in beweging te komen, besteed ik zorgvuldig aandacht aan dit subtiele proces dat zich in jou afspeelt en stem ik mijn werkwijze helemaal af op jouw persoonlijke situatie, jouw wensen, jouw tempo. Ik doe dit in een sfeer van veiligheid, vertrouwen en gepaste speelsheid.

Jij bepaalt de frequentie van de coachgesprekken en in een wat langer traject kijken we regelmatig naar wat er op dat moment nodig is. Sommige mensen hebben genoeg aan een paar gesprekken, anderen hebben liever een wat langer traject. En er zijn mensen die een halfjaarlijkse “APK voor de geest” willen. Dit is allemaal mogelijk!

Samen kijken we steeds wat voor jou het beste werkt, wat het meest kloppend is in relatie tot jouw coachvraag. De coaching zal meestal bestaan uit een combi van gesprekken en opstellingen (zie Innerlijke Familie). 

“Be strong enough to stand alone, smart enough to know when you need help, and brave enough to ask for it…”

(Z.K. Abdelnour)

 

 

 

 

 

 

Voor mijzelf was de stap naar coaching bevrijdend (zie Over mij). Het gaf me m’n levendigheid terug, bracht me op lagen in mezelf die jarenlang bedekt hadden gelegen onder dikke lagen stof. Ik kreeg weer energie en voelde weer zin in (nieuwe) dingen!

Tarieven

Coachingsessie per uur exclusief btw:

€60,- voor studenten

€78,- voor particulieren

€85,- voor ouderparen en stellen

€98,- voor ZZP-ers

€115,- indien vergoed door de werkgever

Voor een kennismakings-sessie (een uur) gelden dezelfde tarieven. 

De sessieduur van de evt vervolgsessies bepalen we in overleg.

In sommige situaties is online coaching een mogelijkheid. Hiervoor gelden dezelfde tarieven. 

 

Drijfveren-analyse met terugkoppelgesprek: €175,- (excl. btw)

Als je meer zicht wilt op jouw drijfveren om jezelf beter te leren kennen of omdat je een loopbaanvraag hebt, dan is deze analyse (Innerlijke Familie Drijfverentest) mogelijk iets voor jou. Je vult thuis de test in en deze bespreken we in een gesprek van twee uur. Mijn ervaring is dat deze “test” vaak verrassende en verhelderende inzichten geeft. Je gaat naar huis met meer zicht op wat jou van binnenuit drijft en met praktische handvatten om daar in de dagelijkse praktijk meer naar te handelen.

De Innerlijke Familie Drijfveren Test is een wetenschappelijk gevalideerde test die 29 drijfveren meet. Je kunt de test los doen met een terugkoppelgesprek of onderdeel laten uitmaken van een coachtraject.

Vergoeding kosten

In sommige gevallen kun je een (gedeeltelijke) vergoeding krijgen van je werkgever voor een coachtraject of workshop. Veel bedrijven en organisaties hebben een (ontwikkel-) budget voor opleiding, scholing of coaching.

 

Iedere werkgever weet dat (langdurig) verzuim door stress of een burn-out/bore-out vele malen duurder is dan een coachtraject. Informeer bij je leidinggevende of de afdeling P&O.

Een werknemer die bereid is zichzelf te onderzoeken en te laten coachen heeft misschien zelfs een streepje vóór 😊.

Wil je een eerste vrijblijvende afspraak maken? Klik dan hier

bottom of page