top of page

Ervaar je vaak stress? Of ben je herstellende van een burn-out?

Heb je te maken met (chronische) vermoeidheid, (onbegrepen) fysieke klachten of ziekte?

Zit je in een rouwproces of heb je te maken met een andere verlieservaring en vind je het lastig om je verdriet toe te laten?

“Often the hands will solve a mystery that the intellect has struggled with in vain.”

(Carl G. Jung)

Zelfonderzoek en lichaamswerk leren je luisteren naar je lichaam. In het voelen en aanraken kom je in contact 

met je oorspronkelijke drijfveren en verlangens en ontdek je makkelijker wie je bent en wat je wilt. Het geeft ontspanning, rust, ruimte en vertrouwen in jezelf. Energie die vastzit kan beter gaan doorstromen waardoor je je vitaler en krachtiger gaat voelen.

Alle ideeën en overtuigingen die je over jezelf hebt zijn terug te vinden in je lichaam. Door de aanraking wordt de fysieke spanning verbonden met de emotionele spanning, die soms al jaren of zelfs een heel leven in het lichaam aanwezig is. Als je deze connectie gaat ervaren kun je verzachten. Door de spanning helemaal te doorvoelen en zo te accepteren, laat je deze uiteindelijk ook los. Vaak geeft dit opluchting en een blijvende verschuiving in je systeem.

sdcfsdcd.jpg

Aanraking van je lichaam versterkt jouw innerlijke kompas. En die heb je als strong willed hoogsensitief persoon heel hard nodig om regie over jouw leven te blijven houden.

Als je twijfelt, vraag eens advies aan je lichaam

Een wilskrachtig hoogsensitief persoon kan intense innerlijke dilemma’s en twijfels ervaren en daar behoorlijk over blijven piekeren. We zijn er in het Westen immers massaal aan gewend geraakt om veel problemen met ons hoofd op te lossen. Probleem? Twijfel? Sta je voor een belangrijke keuze op je werk of in je privéleven? Zet de plussen en minnen op een rij en voilà: de oplossing is in zicht!

Niets is minder waar. Hoe dominanter ons hoofd, hoe lastiger het wordt om een weloverwogen keuze te maken. Je hoofd kan namelijk je waarnemingen aardig verkleuren, al zijn we ons dat niet altijd bewust. Gedachten en overtuigingen in onszelf zien we maar al te vaak aan voor de waarheid.

Je lichaam liegt echter nooit. Het is een zeer betrouwbare bron van wijsheid, is altijd beschikbaar en uiteindelijk slimmer en waarachtiger dan je hoofd. Het heeft jou iets te zeggen!

“Always listen to your body. It whispers, it never shouts, because it can’t shout. Only in whispering it gives you messages. If you are alert, you will be able to understand them.”

Je lichaam zegt ook “nee”

Je lichaam maakt je soms duidelijk dat je jezelf overvraagt. Als jouw hoofd geen “nee” kan zeggen tegen dingen die niet bij jou passen, gaat je lichaam dat uiteindelijk voor je doen. Het reageert bijvoorbeeld met hoofdpijn, nek- en schouderpijn, rugpijn, keelpijn, allergieën, onverklaarbare spierpijnen, vermoeidheid, ziekte, misofonie of een burn-out. Het weigert als het ware “dienst” door signalen af te geven.

De kunst is dus om niet alleen je (uiterst nuttige!) hoofd te gebruiken, maar dit te integreren met de diepe wijsheid in je lichaam.

Een sessie lichaamswerk/therapeutische massage: 

wat, hoe en welk tarief? 

 

Een sessie lichaamswerk (met Rebalancing-technieken) is los te boeken, je hoeft dus hiervoor geen coachtraject bij mij te volgen. 

Natuurlijk is het altijd mogelijk om eens een sessie uit te proberen, zodat je een idee krijgt van wat deze massage-vorm voor jou kan betekenen. 

We beginnen dan met een eerste sessie waarin we kennismaken en onderzoeken of lichaamswerk iets voor je is. Ook kijken we dan naar wat je eerder mogelijk al gedaan hebt, wat je vraag of verlangen is enz. 

Deze kennismakings-sessie duurt ongeveer 45 minuten, kost 35 euro excl. btw en is uiteraard helemaal vrijblijvend.

Een vervolgsessie waarin we werken op de massagetafel duurt anderhalf uur a 73 euro per uur (ex btw). 

Nieuwsgierig geworden? Neem contact met me op via info@kwetsbarekracht.com.

20210705_084741.jpg

“Touch comes before sight, before speech. It’s the first language and the last, and it always tells the truth….” (Margaret Atwood)

bottom of page