top of page

“We are not human beings having a spiritual experience, we are spiritual beings having a human experience” (Teilhard de Chardin).

Toen ik me bewust werd van de diepte van wie ik ben begon mijn reis naar mijn ware potentieel. Dit bleek geen korte vakantiereis maar een levenslange ontdekkingsreis. En gelukkig maar.

Want “klaar” zijn, alles rond en in kannen en kruiken, dat is – op saaiheid na - mijn grootste allergie!

Simone_Lammers_Echt_Mooij_fotografie.dru

Dit ben ik (Simone). En ja, ik ben trots op mijn lachrimpels en eerste grijze haren. Ik ben uit 1969 én ik LEEF!

Ik ben een warm, empathisch, kleurrijk en temperamentvol gevoelsmens. Enthousiast, vol vuur en altijd ideeën voor minstens drie levens!

Tegelijkertijd ben ik een analytische snelle denker. Ik gebruik mijn sensitiviteit en sterke intuïtie om voorbij de woorden te voelen wat er gezegd wordt.

Ik sta optimistisch in het leven: bij mij is het glas niet halfleeg maar halfvol en zonder ruimte voor humor zou ik mijn kleur al snel verliezen.

Ik benader mensen vanuit mijn authenticiteit en verberg nooit mijn eigen kwetsbaarheid. Dit is iets wat cliënten me vaak teruggeven als prettige eigenschap in het contact met mij (mijn “kwetsbare kracht”).

Balans

Een gezonde balans bewaken als strong willed hoogsensitief persoon met mijn gezin (drie hoogsensitieve strong willed zonen), mijn relatie met Hans, mijn partner met wie ik al ruim 35 jaar samen door het leven reis, mijn eigen bedrijf/praktijk, opleidingen, tijd voor mezelf, ouders, schoonouders en vriendschappen is voor mij een dagelijkse uitdaging én een groot genot.

Hoe het komt dat ik op dit moment een redelijk stabiele balans ervaar en doorgaans als gelukkige vrouw door het leven dans, terwijl ik ook nog regelmatig pijnlijk struikel over mijn eigen voeten, vertel ik je graag.

De korte versie is:

 

Toen ik stopte met het ont-lopen van mezelf (en daar was ik heel creatief in!) en de weg naar binnen durfde gaan, ontdekte ik de ongecensureerde versie van mezelf en begon ik me vitaler en evenwichtiger te voelen.

Voor de nieuwsgierigen de langere versie:

“The only way out is the way in”

Te krappe jas en te weinig adem

Bijna 30 jaar geleden betrad ik als kersverse voorlichtingskundige in de Huishoud- en Consumentenwetenschappen met veel enthousiasme en een hoofd vol kennis de arbeidsmarkt. Na meer dan 15 jaar werken in diverse beleidsbanen in de zorgsector bekroop me steeds meer het gevoel dat ik al heel lang in een veel te krappe jas leefde (en werkte) en dat ik veel meer niet-geleefde potentie in me droeg.

Ik ervaarde dat mijn wereld “groter” was dan die van de “massa”, dat ik andere waarnemingen en wensen had. In plaats van me niet begrepen en “anders” te voelen (wat ik een hele tijd heb gedaan met nog meer uitputting tot gevolg) voelde ik een intense nieuwsgierigheid om dit in mezelf te gaan onderzoeken. Waarom en hoe zou ik dat doen? Dat deed er niet toe, het was een onbedwingbaar verlangen tot Leven, gedreven door nieuwsgierigheid, openheid, creativiteit en een intens verlangen om van betekenis te zijn voor anderen.

Tot dan toe was ik een kei in mezelf neerhalen, met bakken vol negatieve gedachten en zelfkritiek. Bovendien had ik geen tijd om te veranderen; éérst moest mijn werk af zijn, éérst de kinderen, helpen op school, mijn partner, mijn ouders, aandacht voor een eenzame buurman, mijn opleiding, de sociale media bijwerken en o ja, slapen moet ook nog!

Op een vrije dag wist ik van gekkigheid niet meer wat te doen en liep ik door mijn eigen huis als een kip zonder kop…  Ik haalde nauwelijks adem, was een “hoofd op pootjes”, raakte chronisch vermoeid en een burn-out (bore-out bleek later, maar daarvan was ik me niet bewust) kon natuurlijk niet uitblijven.

Na een lange periode van terugkerende burn-outs  zowel bij mij als bij mijn partner Hans (die in dezelfde periode de ziekte kanker wist te overwinnen) en intensieve begeleiding hakte ik de knoop door, zegde mijn baan op en begon opleidingen en trainingen op het gebied van bewustwording en hoogsensitiviteit te volgen. Deze opleidingen maakten me bewust van de mooie combinatie van eigenschappen in mezelf waar ik dolgraag mijn werk van wilde maken!

Hoogsensitief, hoogbegaafd, een sterke intuïtie en een hoog bewustzijn

Ik volgde m’n opleidingen bij Sylvia van Zoeren (Sensikids), Arienne Klijn (Basis- en Coachopleiding Schilden van je Innerlijke Familie) en bij de School voor Rebalancing (Bewustwording & Lichaamswerk). 

Deze opleidingen bleken mijn vuur (dat ik zo lang zelf had getemperd) weer aan te wakkeren en zo kwam ik na een lange, confronterende en uiteindelijk zeer vruchtbare reis uit bij wat nu voelt als mijn roeping:

“Mensen met een vurig temperament, een hoge sensitiviteit en een hoog bewustzijn ondersteunen bij het aankijken, verteren en soms als het mogelijk is ook het loslaten van dat wat hen belemmert om in beweging te komen en voluit te leven.”

bottom of page